Schotse Hooglanders

vlees en fokvee

Nieuw adres voor vleesverkoop

Afgelopen herfst 2017 kregen we het treurige bericht van een ernstige ziekte van Lieneke. De afgelopen maanden zijn wij naar omstandigheden goed doorgekomen. Zicht op herstel is er niet maar we maken er het beste van.

Omdat het weer oppakken van de vleespakkettenverkoop er niet in zit, zijn we de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een partij die dit over zou kunnen nemen. Dit heeft geresulteerd in samenwerking met Bert en Petra Bouwman van De Kudde van Anloo. Zij houden al vele jaren Schotse Hooglanders en verkopen het vlees van hun dieren en vele andere producten in hun eigen winkel, Landwinkel “De Grazerij”. Ook wordt vlees door hen in pakketten verkocht. Dit zal niet een-op-een zo zijn als u het van ons gewend was, maar wij zijn er zeker van dat u ook bij hen zult slagen.

Net als bij ons is er een taakverdeling: Bert gaat met name over vee, Petra over de vleesverkoop. Een foto van Bert en Petra treft u hieronder aan.
Voorlopig beheert Bert als eigenaar en pachter het slachtvee dat we in de Kropswolderbuitenpolder hebben lopen, en blijf ik (Hans) verantwoordelijk voor het fokvee in de Westerbroekstermadepolder. Het ligt in de bedoeling dat ook het fokvee op termijn overgaat naar Bert, maar daar zijn nog geen concrete afspraken over gemaakt.

Hartelijke groet, ook van Lieneke,
Hans Berens

De Kudde van Anloo

Landwinkel “De Grazerij”

Wij, Petra en Bert Bouwman, nemen een groot deel van de Kudde Schotse Hooglanders over van Hans Berens en Lieneke Mencke. En dat doen wij graag!

Wij wonen met onze dochter en zoon in Annen. Zo’n 10 jaar geleden hebben wij onze eerste Schotse Hooglanders gekocht. Puur hobbymatig. Op dat moment hadden wij nog niet kunnen bedenken dat wij inmiddels 250 van deze dieren hebben lopen. De eerste jaren hebben wij het aantal koeien rustig uitgebouwd. Door de komst van kalveren natuurlijk, maar ook door de aankoop van dieren. Al gauw werd ons perceel te klein en hebben wij contacten gelegd met Staatsbosbeer, Natuurmonumenten en particuliere grondbezitters. Op deze manier konden wij verder uitbreiden.

Om onze kennis te verrijken, heeft Bert een HBO-opleiding tot Natuurboer gevolgd en Petra de opleiding Voedingsadviseur Vlees.
In 2015 hebben wij De Kudde van Anloo overgenomen. Een prachtig bedrijf, waarvan de Schotse Hooglanders voornamelijk in het Drentsche Aa-gebied leven. Het natuurvlees van deze koeien wordt verkocht in Landwinkel “De Grazerij”, een gezellige landwinkel waar u van alles te weten komt over onze Kudde Schotse Hooglanders.

Het vlees is in kleine porties verpakt en diep ingevroren. U kunt het los kopen, maar u kunt ook vleespakketten bestellen. En speciaal voor de klanten van Berens Edelvlees kunnen wij, op verzoek, de pakketten bezorgen.
Wilt u meer weten over ons? Kom gerust langs in Landwinkel “De Grazerij” of bezoek de website www.kuddevananloo.nl. Hier vindt u ook informatie over de manier waarop wij ons vlees verkopen.
Vermeld bij uw eerste aankoop dat u een “Edelvlees-klant” bent en u ontvangt 15% korting.

Wij begroeten u graag binnenkort in Landwinkel “De Grazerij”, Annerstreek 17, 9468 AK  Annen. Geopend op woensdag van 18.00 tot 19.30 uur en op vrijdag/zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Bert Bouwman  Petra Bouwman
Natuurbegrazing  Natuurvlees / Landwinkel “De Grazerij”
06 27 07 57 45  06 52 29 81 73
natuurbegrazing@kuddevananloo.nl  natuurvlees@kuddevananloo.nl

 

bedrijf
 
 
extensieve veeteelt
fokvee te koop
cattle for sale
zuchtvieh zu verkaufen
 
 
nieuwsrubriek
in de media