Schotse Hooglanders

vlees en fokvee

Wie wij zijn...

Berens Edelvlees Produktie
Oudeweg 51a
9608 PK Westerbroek
The Netherlands
Telefoon 050-4042027
E-mail info@berens-edelvlees.nl

Wij, Lieneke Mencke en Hans Berens, komen allebei uit de Drentse Veenkolonie├źn en wonen sinds 1985 in Westerbroek. Lieneke heeft opleidingen in onderwijs en jeugdhulpverlening gevolgd en heeft een aantal jaren in die sector gewerkt. Anderhalve dag per week staat zij nog steeds voor de klas op de basisschool van Westerbroek.
Hans studeerde filosofie en werkte nadien bijna dertig jaar in de journalistiek. De zonen Jos en Bas zijn ook regelmatig bij de kudde te zien.

Omdat wij allebei van een boerderij komen, bleef het buitenleven trekken, ook tijdens werk buiten de agrarische sector.
In 1992 verzocht Stichting Het Groninger Landschap ons om de Westerbroekstermadepolder middels Schotse Hooglander runderen te gaan beheren.
Door ervaring met melkvee in Nederland en Canada, en veel lezen en luisteren, hebben we geleerd om met de Hooglanders om te gaan. Dat is dankbaar werk; anders dan in de melkveehouderij, waar een koe een topsporter is, heeft de Schotse Hooglander letterlijk en figuurlijk de ruimte om te leven zoals het leven bedoeld is.

Open dag

Nog vragen? Bezoek ons, dan leiden wij u graag rond in de Westerbroekstermadepolder, de Kropswolderbuitenpolder en Leinwijk.
Bijna elke herfst houden we een open dag, met rondleiding door een van de gebieden die door ons worden beheerd, met uitleg, de mogelijkheid tot het stellen van vragen en een hapje en drankje.
U kunt telefonisch of via het e-mailformulier informatie aanvragen en zich aanmelden.

U vindt ons huis vanaf de oude weg Groningen-Hoogezand (langs het Winschoterdiep), afslag Westerbroek. Volgt u deze weg door de kern van het dorp, dan ligt huisnummer 51a van de Oudeweg rechts van u, 300 meter voorbij de kerk.

bedrijf
 
 
extensieve veeteelt
fokvee te koop
cattle for sale
zuchtvieh zu verkaufen
 
 
nieuwsrubriek
in de media